Videoklippet är taget ur en föreläsning och ett sammanhang där Robert förklarar hur han, med Diabetes typ 1, lyckades cykla till Paris och bestiga Kilimanjaro. Föreläsningen syftade till att förklara hur du kan använda dig av samma mentala inställning och modell. Några delar du kan fundera över när du vill göra en förändring i ditt liv är följande:

  • Varför vill du göra förändringen? Var ärlig mot dig själv och gå in på djupet. Du vill inte träna för att vara hälsosam. Fråga dig själv varför du anser dig behöva vara hälsosam, alltså när brister din hälsa? Finns det något du inte orkar eller har du en konstaterad sjukdomsbild?
  • Vilket är första steget du borde ta och vilka delmål finns på vägen? Om du inte vet ditt stora slutmål kommer du antagligen inte heller fortsätta med din träning, om vi tar det som exempel. Vet du inte heller vilka delmål du har kommer det någon gång på vägen kännas övermäktigt att ta dig hela vägen i mål.
  • Sätt en tidsgräns för när du ska ha uppnått vissa delar och tro stenhårt på att det går. Kom ihåg att det är ditt mål och att ingen annan kan bestämma åt dig. Om din chef bestämmer vilken budget du ska hålla utan att du tror det är realistiskt så kommer du aldrig jobba för det.

×
Stäng

Kontakt

Vill du boka Robert?

Eller vill du komma i kontakt med honom för andra förfrågningar? Fyll i dina kontaktuppgifter och vad ärendet gäller så blir du kontaktad.